Recepty z olihní

 

Nadívané olihně

 
 
4 olihně
6 pokrájených ančoviček
2 stroužky česneku
2 nakrájená rajčata
1 lžíce olivového oleje
150 g strouhanky
nakrájené žampiony
1 cibule
2 lžíce rozmarýnu
2 dl vína
 
 
Kalamáry omyjte pod tekoucí vodou.
Ančovičky, česnek, rozmarýn, žampiony a
rajčata rozmíchejte v misce nebo v hmoždíři na
pastu.
Přidejte strouhanku, pokud je směs příliš suchá,
přidejte lžíci vody.
Naplňte pastou vnitřek olihní, nití podélně převažte, aby náplň nevypadla. Neplňte je příliš,
mohla by při vaření prasknout.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a smažte, dokud nezesklovatí.
Přidejte nadívané olihně a smažte 3-4 minuty. Zalijte vínem, vývarem a pod pokličkou duste
15 minut.
Sejměte pokličku a ještě nechte 5 minut zvolna vařit dokud olihně nezhnědnou a část omáčky
se neodpaří.
 
Příloha: vařená rýže
Tip: místo ančoviček můžeme použít maso tuňáka z konzervy, sekané olivy či kapary a
bylinky