Recepty z marlina

Marlin po Řecku


½ šálku másla
1 lžička rozetřeného česneku
3 rajčata, nakrájená na kostičky
4 snítky čerstvé nasekané bazalky
2 lžíce limetové šťávy
2 steaky z marlina


Předehřejeme troubu na 180 °C. Na mírně rozehřátou pánev dáme ¼ šálku másla a 1 lžičku česneku. Když je máslo rozehřáté přidáme rajčata, bazalku a limetkovou šťávu. Tesně před tím než se vše začne vařit, snížíme teplotu.
V malém rendlíčku rozpustíme druhou část másla a česneku. Steaky z marlina dáme na pekáček, zalijeme rozpuštěným máslem z rendlíčku. Vložíme od předehřáté trouby a pečeme cca 7 minut. Poté ryby otočíme a pokračujeme v pečení dalších 7 minut.
Steaky servírujeme s připravenou směsí z rajčat a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla s česnekem.
Jako příloha se nejlépe hodí bílá křupavá bageta, nebo grilovaná zelenina.