Recepty z pangase

Zapečený pangas se sýrem a mandlemi

Recept na 2 porce

Ingredience:


2 filety pangase
150g sýr eidam
plátky mandlí
máslo
sůl, pepř

 

Na másle opečeme z obou stran filety pangase, které jsme ochutili solí a pepřem. Filety posypeme nastrouhaným sýrem a nakonec plátkovanými mandlemi. Celé zapečeme 8-10 minut v troubě do zlatova.


Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a kyselé okurky. Můžeme přidat i trochu láku z okurek.

Nakonec dochutíme solí.

 

Pangas se smetanovým špenátem

4 filety pangase,
40 lístků čerstvého špenátu,
2 lžíce olivového oleje,
4 stroužky rozdrceného česneku,
smetana,
bílý pepř,
petrželka,
sůl,
citron.
 
 
Plátky ryby posolíme a necháme 10 minut odležet. Špenát opláchneme a vložíme do
rozpáleného olivového oleje, ve kterém jsme chvíli orestovali česnek. Po jedné minutě
přidáme smetanu a provaříme. Filety okořeníme bílým pepřem, potřeme rozdrceným
česnekem, obalíme v nasekané petrželce a osmažíme po obou stranách do růžova v
rozpáleném olivovém oleji.
 
Špenát dáme na talíře, přes něj přeložíme usmažené filety a každý ozdobíme plátkem citronu.