recepty z malabar snappera

Malabar snapper na citronovém tymiánu

 

2 porce malabar snappera

100g kuskusu

50g taveného smetanového sýra

máslo

80g řapíkatého celeru

hrst dýňových semínek

1 kelímek smetana na vaření

šťáva z citronu

citronový timián

sůl

 

 

Porce ryby naložíme přibližně na hodinu s citronovým tymiánem a kapkou citronu. Zprudka opečeme na rozehřátém másle z obou stran.

Na páře předvařený řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky a spolu s dýňovými semínky osmahneme na zpěněném másle.

Kuskus v poměru 1:1 nasypeme do vroucí vody a velmi krátce (1-2min.) povaříme. Do vařeného kuskusu přidáme tavený sýr a sůl. Z hotové husté kaše vytvarujeme lžící nočky.

Na omáčku pouze povaříme smetanu s citronovou šťávou do zhoustnutí.