Recepty z barramundi

 

Barramundi putanesca

 
400 g filetů z ryby barramundi
 
Omáčka :
4 lžičky olivového oleje
2 lžičky lístků estragonu
1 velká cibule nakrájená najemno
1 lžíce rajčatového protlaku
2 prolisované stroužky česneku
4 ančovičky nakrájené najemno
125 ml bílého vína
125 g vypeckovaných oliv
8 středních rajčat, oloupaných a nakrájených na kostičky
 
 
Troubu předehřejeme na 180°C. V kastrolu rozpálíme olivový olej, přisypeme cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme estragon, ančovičky a rajčatový protlak a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty.
Přilijeme víno, vmícháme rajčata a olivy. Počkáme, dokud se rajčata nerozvaří. Připravíme si 4 pláty alobalu o rozměrech přibližně 30 x 30 cm.
Položíme je lesklou stranou dolů a na každý plát dáme 1 porci ryby. Poklademe připravenou teplou omáčkou.
Porce zabalíme tak, že protilehlé strany alobalu spojíme, dvakrát přeložíme a sbalíme postranní konce.
Vložíme do trouby rozehřáté na teplotu 180°C a pečeme přibližně 25 minut.
 

 

Pečené barramundi

 
 
1 filet barramundi
½ šálku čerstvé cibulky
2 lžíce olivového oleje
1 citron
3 stroužky česneku
1 svazek čerstvého špenátu
1 čerstvá chilli paprička
3 ranné brambory
½ šálku čerstvé petrželky
¼ sklenice suchého bílého vína 
 
 
Filet vložíme do zapékací mísy na plát pečící folie a zalijeme olivovým olejem a bílým vínem.
Na rybu, i kolem ní, klademe nasekaný česnek, chilli, petrželku a cibulku. Na filet vymačkáme
šťávu z poloviny citronu a opepříme. Rybu zabalíme do folie a vložíme do předehřáté trouby
na teplotu 190°C, pečeme po dobu 20 minut. Podáváme s krátce povařeným špenátem a vařenými bramborami.