Recept na přípravu máslové ryby

 

Máslová ryba s cuketou

 

2 kousky po 150 g máslové ryby

1 lžíčka olivového oleje

mořská sůl

pepř

špetka kořenící směsi na ryby

1 mladá cuketa

1 lžička  hořčice

lžička čerstvého nasekaného kopru

4-5 lžic smetany

šťáva z půlky citrónu

1-2 lžíce bílého vína

 

Cuketu nakrájíme na tenké plátky, vložíme do olejem vytřené pánve, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Během chvilky zmenší svůj objem a na pánvi se uvolní dost místa i pro rybu. Osolenou a okořeněnou rybu osmahneme z obou stran. Přidáme smetanu, lžičku pikantní hořčice a společně podusíme. Pro zvýraznění chuti přidáme víno. Závěrem přidáme čerstvý nasekaný kopr, zakápneme citrónovou šťávou. Můžeme podávat s rozpečenou bagetkou, rýží nebo s bramborem.